La “legitimación política” del desmantelamiento del estado de bienestar…Educación y Salud, recortes sociales

Publicado por on Ene 6th, 2012 y clasificado en Artículos, reflexiones. Puedes seguir cualquier respuesta a esta entrada a través de la RSS 2.0. Puedes dejar una respuesta, o trackback a esta entrada

UGT: informa Sector de Administración Autonómica

EL CONSELLER VELA ANUNCIA EN LA MESA GENERAL RETALLS EN LES RETRIBUCIONS SUPERIORS AL 10%. FSP-UGT-PV S’ALÇA DE LA MESA DE NEGOCIACIÓ.

El conseller Vela en la Convocatòria de la Mesa General celebrada en el dia de hui ha anunciat que davant de la impossibilitat de col·locar el Deute Públic Valencià, i no poder fer front als pagaments que la Generalitat Valenciana deu efectuar per falta de liquiditat en tresoreria, es veu obligada a adoptar les mesures que a continuació vos detallem i que formen part del paquet de 1000 milions d’euros, que El Govern Valencià necessita per a fer front a les seues necessitats.

El personal afectat pel paquet de mesures relatives al Capitule I dels Pressupostos correspon al personal del Consell, al personal d’Institucions Sanitàries, al personal de Justícia, al personal del sector públic valencià, al personal docent i al personal de les Corts.

Estes mesures té una vigència de 2 anys (exercicis 2012 i 2013), seran aprovades pel Consell en la seua reunió de demà dia 5 de gener i seran publicades per mitjà de decret llei d’este.

MESURES:

1).- Reducció de la jornada laboral del personal interí i laboral temporal dels sectors abans citats a 25 hores setmanals amb reducció de la part proporcional d’havers. En l’Administració del Consell S’EXCEPTUA ELS LLOCS D’ATENCIÓ DIRECTA (Conselleria de Benestar Social). Esta mesura afecta 1553 empleats/es públics/s’i suposa un estalvi de 16,1 milions d’euros.

· Per a Sanitat esta reducció es regularà per la pròpia Conselleria. Suposa un estalvi de 13,6 milions d’euros.

· En Justícia s’efectuarà de manera que no afecte el caràcter essencial de la prestació de servici i el seu percentatge no podran ser inferior al 5%.

· En el sector públic i fundacions se seguirà el mateix criteri que per a l’Administració del Consell.

2).- En el Sector Educatiu el personal laboral que no tinga caràcter indefinit s’entendrà la seua contractació tan sols des de l’inici del curs al final del mateix.

3).- Per al personal de tots els sectors de l’Administració es procedirà a no completar el pagament de les retribucions fins al 100% de les mateixes en situacions de capacitat laboral transitòria, esta mesura té un valor de 18,5 milions d’euros.

4).- Se suspén el Plans de Pensions de la Generalitat, mesura que suposa 15,5 milions d’euros.

5).- Es paralitza i reduïx al 50% la percepció dels sexennis del personal docent que suposa un estalvi de 12,5 milions d’euros.

6).- Es modifica la reducció de jornada per mesures de conciliació de la vida laboral i familiar del personal docent que serà per curs escolar i no per trimestre. Esta reducció suposa 400 mil euros.

7).- Es reduïx el complement de carrera professional del personal sanitari al 50% el que suposa un estalvi de 86,5 milions d’euros.

8).- Se suprimixen les ajudes socials.

9).- Se suprimixen els moscosos addicionals per antiguitat i per festius recaiguts en diumenges i festius.

10).- No es prorrogaren les jubilacions.

Este paquet de mesures té un estalvi de 271 milions d’euros.

EL CONSELLER VELA HA MANIFESTAT DESPRÉS D’EXPOSAR ESTES MESURES QUE ELS EMPLEATS/ES PÚBLICS/ES SOM UNS PRIVILEGIATS PERQUÈ ENCARA COBREM LA NOMINA, PERQUÈ SEGONS ELL LA GENT PEL CARRER LI INDICA QUE DEIXE DE PAGAR LA NOMINA DELS FUNCIONARIS PER A AIXÍ PODER PAGAR ALS FARMACÈUTICS, ALS AUTOGNOMS, ETC… ESTA FRASE PASSARÀ ALS ANNALS I AL CURRÍCULUM DEL SR. VELA.

Després d’açò totes les Organitzacions Sindicals ENS HEM ALÇAT DE LA TAULA I ENS N’HEM ANAT.

Com veureu en este paquet de mesures, que no serà l’últim el que es pretén fonamentalment és abaratir els costos dels sectors sanitari i educatiu, pilars de l’Estat del Benestar, per a procedir a privatitzar els mateixos i a continuació implantar el copago sanitari o altres formules de gestió.

TOTES LES ORGANITZACIONS SINDICALS TINDREM UNA REUNIÓ LA SETMANA PRÒXIMA PER A INICIAR LES MOBILITZACIONS CONTRA ESTE DECRET LLEI.

La FSP-UGT-PV considera inacceptable qualsevol d’estes mesures, alguna d’elles il·legals per vulnerar la legislació bàsica estatal i totes elles en el seu conjunt perquè el marc on hauria d’haver-se inclòs en la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2012, i no en un decret llei, el qual procedirem a recórrer i sol·licitar la seua inconstitucionalitat.

Vos anirem informant.

Rebeu un Salutació.

València a 4 de gener del 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Tienes que estar registrado para publicar un comentariot Inicio de sesión

* livingruzafa.com no puede revisar todos los comentarios que se hacen en todas las noticias. Agradecemos nos avisen de cualquier comentario ofensivo, amenazante, etc. enviando un correo electrónico a livingruzafa[arroba].gmail.com Indicando el título de la noticia y el número de comentario.

* livingruzafa.com se reserva el derecho a publicar o eliminar los comentarios que considere oportunos.
livingruzafa.com descarta publicar comentarios ofensivos o de mal gusto, en caso de publicarse serán eliminados.

* livingruzafa.com no mantendrá en ningún caso conversación o correspondencia sobre los comentarios.
livingruzafa.com no se hace responsable de las opiniones expresadas por los internautas en sus comentarios.

* livingruzafa.com como organización opina sobre los temas de forma colectiva. Por lo que las opiniones de sus componentes sólo representan a estos y en ningún caso a la página.

Living Russafa

interesante refexión del Profesor @habermas_jurgen ¿Hacia dónde va #Europa? La Unión Europea vive momentos difíciles. Jürgen Habermas, considerado el filósofo vivo más influyente, disecciona la deriva peligrosa que está tomando el proceso de integración bit.ly/2Fv7KrJ

vídeos aleatorios

Categorías

cc